Підрив Каховської ГЕС: вплив катастрофи на екологію

Підрив Каховської ГЕС: вплив катастрофи на екологію

Укрінформ
8 червня, 14:00 - брифінг на тему: «Підрив Каховської ГЕС: вплив катастрофи на екологію».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Дмитро Заруба - перший заступник голови Держекоінспекції.

Теми до обговорення:

  • Збитки, завдані російською агресією навколишньому середовищу України.
  • Наслідки підриву Каховської ГЕС для екології.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTVа також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/aboutна фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/українською та англійською мовами.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

Держекоінспекція збирає інформацію, щоб оцінити стан навколишнього середовища та порахувати збитки

Державна екологічна інспекція збирає зараз інформацію, яка надходить із постраждалих від затоплення територій, щоб оцінити стан навколишнього середовища та порахувати збитки.

Про це заявив перший заступник голови Державної екологічної інспекції Дмитро Заруба під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Держекоінспекція відповідно до своїх функцій зараз займається аналізом тих даних, що надходять від Херсонської, Запорізької та Дніпропетровської областей. На сьогоднішній день ми відібрали проби з Каховського водосховища, щоб зрозуміти, який обсяг палива вилився у воду після руйнування. Як було зазначено керівництвом держави, міністром захисту довкілля, то мова йде про близько 150 тонн мастил, під питанням ще близько 300 т, тож загалом 450 т», – сказав Заруба.

За його словами, Держекоінспекція відстежує цю ситуацію, а також фіксує території, де є затоплення, оскільки в подальшому, коли зійде вода, це допоможе оцінити стан навколишнього середовища.

«Зараз назвати конкретні цифри дуже важко, бо йде період збору інформації і аналізу, щоб у подальшому розрахувати збитки», – пояснив Заруба.

Він також наголосив, що найбільше постраждав природно-заповідний фонд, який частково втрачений - рідкісні тварини, рослини фактично знищені. Наступний проблемний напрямок – це забруднення паливо-мастильними матеріалами. Також під питанням забруднення агрохімікати та пестицидами.

«Все це матиме значний вплив на навколишнє середовище на багато десятиліть. Але для того, щоб об'єктивно все порахувати, потрібно отримати остаточну інформацію, яка буде згодом, через декілька тижнів, коли зійде вода і можна буде оцінити наслідки більш ґрунтовно. Поновлення біосистем дуже довгий процес, який може зайняти 10-річчя, а то й 100-річчя», – додав Заруба.

Як повідомлялося, Росія вчинила найбільший акт екоциду за період повномасштабного вторгнення. Підрив дамби Каховської ГЕС матиме катастрофічні наслідки для довкілля.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-