У Молдові не коментують можливу участь Зеленського у саміті Європейської політичної спільноти

У Молдові не коментують можливу участь Зеленського у саміті Європейської політичної спільноти

Укрінформ
Молдова з міркувань безпеки не буде публічно розкривати участь Зеленського в саміті Європейської політичної спільноти, що відбудеться 1 червня в Кишиневі.

Про це в понеділок в ефірі телеканалу ProTV заявила міністерка внутрішніх справ Молдови Ана Ревенко, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Як зазначила Ревенко, інформація про участь українського президента в саміті в Кишиневі "має бути засекреченою у зв'язку з безпосередньою безпекою Зеленського".

"Ми поважаємо цю вимогу", – додала вона.

Читайте також: Молдова продовжує ще на 60 днів надзвичайний стан через війну в Україні

Видання зазначає, що майже всі з-поміж 47 лідерів європейських держав і євроінституцій підтвердили участь у саміті Європейської політичної спільноти, зокрема президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем'єр Великої Британії Ріші Сунак та очільниця італійського уряду Джорджія Мелоні.

Захід відбудеться в Бульбоака, район Анені Ной, за 35 кілометрів від Кишинева. Його прийматиме винний комплекс Castel Mimi.

Читайте також: Молдова візьме участь у міжнародних військових навчаннях у Румунії

Нагадаємо: це буде вже друга зустріч Європейської політичної спільноти, на якій обговорюватимуться спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язаних із нею криз, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкості європейських держав.

Перший відбувся у жовтні у Празі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-