У Києві водопровідна вода безпечна та відповідає санітарним нормам

У Києві водопровідна вода безпечна та відповідає санітарним нормам

Укрінформ
У Києві водопровідна вода безпечна та відповідає санітарним нормам, фахівці водоканалу щодня суворо контролюють якість.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Фахівці Київводоканалу щодня суворо контролюють якість води і гарантують її безпечність. Однак, останнім часом спостерігається підвищення забарвленості води, що зумовлено надзвичайно високою забрудненістю річок Дніпра та Десни. Через це, незважаючи на підвищення дози коагулянтів в процесі водопідготовки, питна вода може мати візуально помітний жовтий відтінок”, - ідеться у повідомленні.

В КМДА звертають увагу, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишаються в межах норми Державних санітарних норм, правил та гігієнічних нормативів “Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру”, згідно якого дозволяється підвищення забарвленості до 35 градусів, каламутності до 3,5 НОК, загального заліза до 1,0 мг/л.

“Але ці показники впливають лише на візуальні якості води, і вода при цьому залишається цілком безпечною”, - ідеться в повідомленні.

Контроль за якістю водопровідної води у столиці постійно здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві. Відхилень від нормативних вимог не зафіксовано.

Читайте також: Половина жителів Чорноморська залишилася без води через аварію

Якість питної води у Києві на сьогодні контролюється за санітарно-токсикологічними, органолептичними та фізико-хімічними показниками відповідно до Державних санітарних норм і правил “Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру”, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 квітня 2022 року № 683 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 травня 2022 року за №564/37900, що застосовуються у період воєнного стану.

За показниками епідемічної та радіаційної безпеки контроль здійснюється відповідно до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві станом на неділю, 28 травня, рівень води у Дніпрі порівняно з попереднім днем зменшився на 11 сантиметрів, рівень паводка в межах столиці вже знизився до показників кінця березня – початку квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-