В Одесі перевірили пляжі на відповідність екологічним нормам

В Одесі перевірили пляжі на відповідність екологічним нормам

Укрінформ
На одеських пляжах перед початком літнього сезону фахівці взяли проби морської води, повітря й піску з метою перевірки на відповідність екологічним нормам.

Про це у Фейсбуці повідомив голова депутатської комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міської ради Михайло Карпенчук, передає Укрінформ.

«Купатись та засмагати можливо буде тільки на спеціально відведених ділянках, які будуть підготовлені фахівцями спеціальних служб. Перелік пляжів буде оприлюднено найближчим часом. Саме з цього приводу ми з колегами з міської ради та виконкому ініціювали виїзну інспекцію узбережжя», - зазначив Карпенчук.

За його словами, разом з фахівцями Департаменту екології, Управління інженерного захисту та розвитку узбережжя, КП «Узбережжя Одеси», Державної екологічної інспекції Південного округу, КП «Муніципальний центр екологічної безпеки» та КУ «Рятувально-водолазна служба» було взято проби морської води та проведено замірювання повітря й піску "з метою встановлення стану забруднення та відповідність екологічним нормам".

Читайте також: Пляжі Чорноморська закриті для купання

За результатами досліджень піску на пляжах «Аркадія», «10ст. В. Фонтану», «13ст. В. Фонтану» встановлено, що дози гама-випромінювання не перевищують допустимі рівні. Дослідження повітря на цих пляжах також не показало перевищення норм. Невдовзі будуть готові результати дослідження морської води.

Як повідомлялося, деякі пляжі в Одесі можуть відкрити після 5 червня, але для цього муніципальна влада та орендатори повинні виконати низку умов для гарантування безпеки людей. Зокрема, зона купання повинна бути відгороджена відповідними засобами. Між траверсами слід натягнути загородження з буями кожні 50 м. В районі пірсів чи на закінченні траверсів має бути натягнена сітка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-