На шляху до Всесвітніх Літніх Ігор Спеціальних Олімпіад

На шляху до Всесвітніх Літніх Ігор Спеціальних Олімпіад

Укрінформ
31 травня, 12:00 - пресконференція на тему: «На шляху до Всесвітніх Літніх Ігор Спеціальних Олімпіад».

Організатор: Спеціальна Олімпіада України.

До участі запрошені: Сергій Комісаренко - президент СОУ, Надзвичайний і Повноважний Посол України, академік НАН України; Олексій Дніпров - президент Федерації бадмінтону України; Олександр Стеценко - директор Департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністрства молоді та спорту України; Олена Говорова - заступник голови КМДА з питань самоврядних повноважень; Алла Грищук - провідна фахівчиня із соціальної роботи відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю; Анжела Фокіна - директорка Благодійного фонду Катерини Білоруської; Євген Гончаренко - декан тренерського факультету Національного університету фізичного виховання та спорту України; Олександр Зац - президент Федерації настільного тенісу України.

Модератор: Андрій Підварко - виконавчий директор Спеціальної Олімпіади України.

Коротко. Учасники заходу розкажуть про підготовку збірної команди до найбільших інклюзивних стартів року у світі.

Мета пресконференції – привернути увагу громадськості до руху Спеціальної Олімпіади в Україні, нагадати суспільству про те, що люди з інвалідністю внаслідок інтелектуальних відхилень заслуговують на увагу та підтримку, як держави, так і свідомих громадян українського суспільства.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Акредитація триватиме до 18:00, 30 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

У червні збірна України виступить у Всесвітніх літніх іграх Спеціальної Олімпіади-2023

У Берліні 12–25 червня пройдуть Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади, в яких візьмуть участь 7000 спортсменів, 185 делегацій, 20000 волонтерів, а Україну представлятимуть учасники із семи областей.

Про це під час сьогоднішньої пресконференції в Укрінформі розповів президент Спеціальної Олімпіади України (СОУ), Надзвичайний і Повноважний посол, академік НАН Сергій Комісаренко.

«Для нас, Спеціальної Олімпіади України, після лютого 2022 року було вкрай важливо знайти можливості для відновлення спортивних змагань, спілкування, проведення часу разом у доброзичливій атмосфері у максимально безпечних умовах. Тож з квітня 2022 року у регіонах без активних бойових дій відновилися спортивні і фізкультурні заходи. За рік, попри всі труднощі, ми змогли провести відбіркові змагання і зібрати команду, яка 11 червня вирушать на найбільший у світі інклюзивний спортивний захід. Саме відновлення спортивних змагань на місцевому і регіональному рівнях вважаю найбільшим нашим досягненням», - наголосив Комісаренко.

Президент СОУ зазначив, що до збірної України входять спортсмени з Волинської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей і міста Київ. Офіційна делегація складається з 36-ти осіб.

«Те, що я іду на Всесвітні ігри Спеціальної Олімпіади - це суперкруто. Вони абсолютно ні на що не схожі. Це особливі змагання для особливих людей. Це справжнє свято, щось неймовірне і фантастичне. І вже за два тижні я буду його частиною. Постараюсь викластись на сто відсотків і завоювати медаль для своєї незламної України», - зазначила учасниця нашої збірної, представниця настільного тенісу Катерина Грищенко.

«Станом на 2021 рік в Україні налічувалося майже 3 мільйони людей з інвалідністю. 23% з них - діти. З початком повномасштабного вторгнення загальна кількість людей з інвалідністю лише зросла. Команда благодійного фонду Катерини Білоруської завжди реагує на виклики сьогодення. Тому наші благодійні проєкти та програми сфокусовані на потреби та запити суспільства, зокрема дітей. Завдяки нашій співпраці із CОУ ще більше дітей з особливими освітніми потребами буде залучено до спорту. Ми пишаємось кожним спортсменом, який представлятиме Україну в Берліні. Їхня участь - це вже перемога», - сказала директорка міжнародного «Благодійного фонду Катерини Білоруської» Анжела Фокіна.

Спеціальна Олімпіада (Special Olympics) - міжнародна організація, яка займається питаннями організації спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Спеціальні Олімпійські ігри проводяться раз на чотири роки.

Спеціальний Олімпійський рух виник з ініціативи Юніс Кеннеді Шрайвер, сестри Президента США Джона Кеннеді. 1957 року вона очолила фонд Джозефа Кеннеді. Фонд має дві основні мети: знайти захист від розумової відсталості шляхом визначення її причин і поліпшити способи поводження суспільства з громадянами з обмеженими інтелектуальними можливостями.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-