Уряд пропонує зміни до статуту поліції для запобігання сексуальним домаганням на роботі

Уряд пропонує зміни до статуту поліції для запобігання сексуальним домаганням на роботі

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт “Про внесення змін до Дисциплінарного статуту Національної поліції України щодо врегулювання питання запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі та сексуальних домагань на робочому місці”.

Про це у Телеграмі поінформував постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

“Пропонується доповнити Дисциплінарний статут Національної поліції України нормами, якими зобовʼязати поліцейських не допускати дискримінації, у тому числі за ознакою статі, чи сексуальних домагань, а керівника - організувати службову діяльність підлеглих з неухильним дотриманням принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, - написав він.

Читайте також: В Україні провели гендерне опитування апаратів міністерств та відомств

За його словами, також законопроєктом передбачаються особливості формування дисциплінарної комісії, якою буде проводитися службове розслідування, повʼязане з дискримінацією за ознакою статі чи сексуальним домаганням, зокрема призначення до її складу представників обох статей у рівному співвідношенні.

Як повідомлялося, 4 квітня Мельничук заявив, що уряд поклав на Міністерство внутрішніх справ управління системою екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 у режимі повсякденного функціонування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-