Переселенці й ветерани можуть отримати ваучер на навчання за переліком професій - Мінреінтеграції

Переселенці й ветерани можуть отримати ваучер на навчання за переліком професій - Мінреінтеграції

Укрінформ
Внутрішньо переміщені особи та ветерани мають можливість отримати документ, який надає їм право безоплатно пройти навчання у закладах освіти за затвердженим переліком професій і спеціальностей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Зокрема, на підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізація чи підвищення кваліфікації», - поінформували у міністерстві.

Ваучер на навчання може бути виданий внутрішньо переміщеним особам та ветеранам, якщо вони не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні, не отримували ваучер раніше, не проходили три останні роки перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття та мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

Читайте також: Уряд розширив коло осіб, які можуть отримати ваучер на навчання у центрах зайнятості

Зазначається, що, скориставшись можливістю отримати такий ваучер від держави, громадяни матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Державна служба зайнятості та Міністерство соціальної політики налагодили співпрацю щодо надання допомоги переселенцям, які виявили бажання шукати роботу.

Читайте також: В уряді нагадали, що переселенці можуть отримати ваучери на навчання в центрах зайнятості

У ІІ півріччі 2022 року ситуація на ринку праці поліпшилася, що дало змогу покращити оцінку рівня безробіття з 25,8% до 21,1%.

На Єдиному порталі вакансій зареєстровано понад 184 тис. вакансій, з яких 36 тис. пропонує Державна служба зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-