Україна конфіскувала активи дочки колаборанта Сальдо

Україна конфіскувала активи дочки колаборанта Сальдо

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула в дохід держави майно колаборанта Володимира Сальдо, яким він володіє опосередковано - через доньку Ірину.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції у Фейсбуці.

“Апеляційну скаргу Мін'юсту у справі про застосування санкцій у виді стягнення в дохід держави Україна активів Володимира Сальдо — задоволено. Так, Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду позовні вимоги Мін’юсту були задоволені в повному обсязі. В дохід держави додатково до активів, зазначених в рішенні 1-ї інстанції, стягнуто активи, які належать Сальдо В.В. опосередковано через дочку Сальдо І.В.”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ВАКС конфіскував майно ексмера Херсона Сальдо

За інформацією Мін’юсту, у дохід держави стягнуто 55,56% частки статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Бебко-Авто»; 40% частки статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Конка».

Повідомляється, що також “в судовому засіданні була розглянута апеляційна скарга третіх осіб, які не заявляли самостійних вимог на предмет спору, а саме: ПрАТ "Каштан", Сальдо Л.П. та Сінькова В.М.”.

“Вимоги третіх сторін полягали в скасуванні рішення Вищого антикорупційного суду від 09 травня 2023 року в частині стягнення активів, які належать Сальдо В.В. опосередковано через колишню дружину Сальдо Л.П. Постановою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 17 травня 2023 року в задоволені апеляційної скарги третіх осіб було відмовлено”, - інформують у міністерстві.

Як повідомлялося, 13 квітня Міністерство юстиції України подало позовну заяву до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до колаборанта Володимира Сальдо, який у період окупації Херсона очолював т.зв. військово-цивільну адміністрацію Херсонської області.

9 травня 2023 року рішенням ВАКС у цій справі частково задоволено позов Міністерства юстиції України про застосування до Володимира Сальдо санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції». Зокрема, як пояснили в Мін’юсті, цим рішенням у дохід держави стягнуто активи, які знаходяться у прямому володінні Сальдо, а також якими він володіє опосередковано, через колишню дружину Любов Сальдо.

Читайте також: На Херсонщині СБУ при спробі втечі затримала двох колаборантів - батька й сина

Водночас суд відмовив у стягненні майна, яким, на думку Мін’юсту, Володимир Сальдо володіє опосередковано, через доньку Ірину Сальдо. Міністерство подало апеляцію на це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-