Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані

Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані.

Президент закликав понтифіка приєднатися до української Формули миру, повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал глави держави.

«Зустрівся з Папою Римським Франциском. Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором», - зазначив Зеленський.

Також Президент поінформував Папу Римського про Формулу миру як, за його словами, єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру, і запропонував приєднатися до її реалізації.

Читайте також: росія не лише розлучає дітей із рідними, а й вчить ненавидіти Україну – Зеленський

Як передає Укрінформ із посиланням на ANSA, перемовини тривали близько 40 хвилин.

Папа Римський подарував Президенту України невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру. Натомість український Президент подарував Папі Римському ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета.

Президент Володимир Зеленський у суботу перебуває з першим після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну візитом в Італії.

Фото: Vatican Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-