Зеленська закликала працедавців забезпечити комфортні умови для поранених на фронті бійців

Зеленська закликала працедавців забезпечити комфортні умови для поранених на фронті бійців

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликала працедавців формувати умови для максимально комфортних, інклюзивних і безбар’єрних умов роботи для працівників, які пішли захищати країну і повертатимуться на роботу після поранень.

Про це вона зазначила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«У Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю, який відзначається сьогодні, хочу закликати кожного працедавця також думати про повернення своїх працівників після поранень уже зараз – про повернення максимально комфортне, інклюзивне і безбар’єрне», - зауважила перша леді.

Вона підкреслила, що робота – це не лише питання заробітку, це - самореалізація і відчуття потрібності суспільству, яких прагне кожен.

«Ба більше, це право кожного, незалежно від фізичних і ментальних відмінностей. Право на працю та життя без перешкод – фізичних, моральних, соціальних. Ось про що сьогоднішня дата. І ось якими мають бути всі інші наші дні», - наголосила Зеленська.

Читайте також: Зеленська про програму ментального здоров’я: Виявилося, що «сильні не ходять до психологів»

Вона розповіла історії кількох залізничників, які після поранень на фронті не можуть повернутися до попередньої роботи, та проінформувала, що Укрзалізниця вже шукає для них нові можливості у межах проєкту «Інклюзивна залізниця».

Як повідомляв Укрінформ, в уряді мають намір збільшити розмір компенсації роботодавцям за працевлаштування осіб з інвалідністю та запровадити компенсацію за облаштування для них робочого місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-