Верещук каже, що модульні містечка для переселенців «не спрацювали»

Верещук каже, що модульні містечка для переселенців «не спрацювали»

Укрінформ
Ірина Верещук вважає, що зведення модульних містечок для переселенців є менш ефективним, ніж розміщення внутрішньо переміщених осіб у місцях компактного поселення.

Про це віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій сказала на конференції «Право на гідність в місцях компактного поселення», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили, що модульні містечка (сьогодні у нас їх 25, де перебуває близько 5 тисяч людей, і ще йдуть процеси облаштування нових містечок), не спрацювали. Я не вважаю, що це ефективна форма і що вона може у майбутньому бути», - заявила Верещук.

Як приклад вона навела модульне містечко на околиці Харкова, яке у 2015-2016 роках було зведене за надані німецьким урядом гроші. Там мешкали сотні переселенців, але й через сім років, за словами урядовиці, люди мешкають у жахливих умовах.

Читайте також: На Миколаївщині розробили проєкт будинку на 1700 квартир для переселенців

«Форма модульних містечок, як на мене, не проявила себе і не зарекомендувала, хоча може бути предметом для дискусій. А от формат МКП (місця компактного поселення - ред.) - якщо це облаштовані гуртожитки, наприклад, - як на мене, це ефективна у майбутньому форма проживання людей», - зауважила Верещук.

Як повідомлялося, Офіс Уповноваженого ВР з прав людини спільно з Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання ВПО презентували низку досліджень щодо місць проживання внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-