МЗС: Із Судану вже евакуювали 91 українця

МЗС: Із Судану вже евакуювали 91 українця

Укрінформ
Міністерство закордонних справ у співпраці з іншими відомствами вже евакуювало з Судану 91 українця, які опинилися в зоні бойових дій у цій країні.

Про це повідомив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

«МЗС України у співпраці із іншими відомствами продовжує операцію із порятунку українців, які опинилися в зоні бойових дій в Судані. За 24-26 квітня дипломати евакуювали три групи громадян», - зазначив Ніколенко.

Зокрема, у першій групі було 83 українців та 4 суданці - члени їхніх родин, а також 51 іноземець, які є громадянами Грузії, Перу, Канади та Сент-Кіттс і Невіс.

«64 (українці – ред.) виявили бажання повернутися на Батьківщину. Очікується, що вони сьогодні прибудуть чартерним рейсом до Польщі та будуть доправлені до України», - поінформував речник МЗС.

За даними Ніколенка, іншу групу із 5 українців вдалося вивезти автобусом на територію Єгипту. «Зараз вони в безпеці», - запевнив він.

Читайте також: Ізраїль запропонував сторонам провести переговори щодо припинення вогню в Судані

Іще 3 громадян було евакуйовано в координації із урядом Німеччини.

«Загалом завдяки багаторівневій ретельно спланованій операції Україна вже евакуювала із Судану 91 громадянина» , - повідомив речник МЗС.

Він зазначив, що МЗС продовжує моніторити розвиток безпекової ситуації та вживати заходів задля забезпечення безпеки громадян України в Судані.

«У разі їхнього бажання евакуюватися МЗС та посольство України в Єгипті надасть їм максимальне сприяння. Жодного українця в Судані не залишимо напризволяще», - запевнив Ніколенко.

Читайте також: Штати глибоко непокоять дії групи «вагнер» у Судані – Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Бойові дії в країні продовжуються, низка європейських країн докладають зусиль для евакуації власних громадян із Судану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-