Україна створюватиме меморіал захисникам за зразком Арлінгтонського цвинтаря у США - Лапутіна

Україна створюватиме меморіал захисникам за зразком Арлінгтонського цвинтаря у США - Лапутіна

Укрінформ
Меморіальне військове кладовище у Києві буде не тільки героям російсько-української війни, а й усім захисникам України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів із посиланням на міністра Юлію Лапутіну.

“Це буде меморіал не тільки нашим героям російсько-української війни, а й усім захисникам і захисницям нашої країни, учасникам боротьби України за свою незалежність у різні історичні періоди”, – сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що Мінветеранів планує взяти за приклад досвід військового цвинтаря в Арлінгтоні (США) під час створення Національного військового меморіального кладовища у Києві, будівництво якого має початися невдовзі.

Читайте також: Меморіальне військове кладовище розраховане на 50 тисяч поховань — Мінветеранів

Як повідомлялося, у травні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається створення Національного військового меморіального кладовища. Закон передбачає розміщення меморіального архітектурного комплексу на спеціально відведеній земельній ділянці, включно з військовим кладовищем, музейним комплексом, ритуальною будівлею та спорудою для почесних поховань.

Арлінгтонський національний цвинтар - американський військовий цвинтар в Арлінгтоні (передмістя Вашингтона). На території цвинтаря поховані учасники воєн, президенти, голови Верховного суду, астронавти. Нині на цвинтарі спочиває понад 400 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-