Одного священника УПЦ МП обміняли на 28 українських військових - Малюк

Одного священника УПЦ МП обміняли на 28 українських військових - Малюк

Укрінформ
Українські суди вже винесли сім вироків стосовно священнослужителів УПЦ (МП), які стали на бік ворога, а одного священника моспатріархату Україна обміняла на 28 українських військовослужбовців.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

Зокрема, Малюк зазначив, що контррозвідувальні заходи в УПЦ (МП) було розпочато ще минулого року. "У результаті відкрито кримінальні провадження стосовно 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли сім вироків стосовно окремих кліриків, які стали на бік ворога", - сказав він.

Читайте також: Суд залишив митрополита УПЦ МП Павла під домашнім арештом

Водночас глава СБУ повідомив, що двох священників УПЦ (МП) було передано за обміном. “І хочу наголосити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах - так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців”, - поінформував Малюк.

Він також розповів, що за матеріалами СБУ припинено громадянство України 19 священникам УПЦ (МП).

"Я вже казав раніше - наявність ряси і кадила не є обтяжуючою обставиною, але й не звільняє від кримінальної відповідальності. І жодних індульгенцій не дає. Працюємо виключно в рамках закону, попри церковний сан", - підкреслив голова СБУ.

Читайте також: Житомирська міськрада просить парламент заборонити УПЦ МП

Він зауважив, що СБУ викриває не просто окремих зрадників, а знешкоджує агентурні мережі, які росія готувала 30 років. "І це надважливе питання сьогодні. Щоб якнайшвидше перемогти, треба вимести все це московське сміття, яке причаїлось по кутках", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав екснаміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви (московського патріархату) Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Служба безпеки України повідомила йому про підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ст.161 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з УПЦ (МП) з 29 березня.

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-