Суд почав розгляд апеляції митрополита УПЦ МП Павла

Суд почав розгляд апеляції митрополита УПЦ МП Павла

Фото
Укрінформ
Київський апеляційний суд розпочав розгляд скарги намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя) щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобово домашнього арешту із зобов'язанням носити електронний засіб контролю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, клопотання розглядає колегія суддів під головуванням Тетяни Росік.

У залі суду присутні намісник Києво-Печерської лаври, його адвокати і прокурор.

Сторона захисту просить суд скасувати ухвалу Шевченківської райсуду, оскільки, на її думку, "обвинуваченням не було надано об'єктивних фактів, які б свідчили про причетність до вчинення кримінальних правопорушень, а відтак це ставить під сумнів обґрунтованість висунутої підозри".

Київський апеляційний суд розпочав розгляд скарги намісника Києво-Печерської лаври на обраний йому запобіжний захід / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Захист також апелює до того, що на засіданні у Шевченківському райсуді були відсутні потерпілі, а також було порушено територіальну підсудність, оскільки юридична адреса Служби безпеки - у Печерському районі Києва, а запобіжний захід обирався Шевченківським райсудом.

Читайте також: Комісія МКІП виявила у Лаврі порушення протипожежної безпеки

Крім того, адвокат Олег Поваляєв заявив, що цілодобовий домашній арешт порушує право його підзахисного проводити богослужіння. Захисник також сказав, що в ухвалі Шевченківської райсуду неправильно вказане прізвище його підзахисного, а це означає, що запобіжний захід обрано іншій особі. У зв'язку з цим сторона захисту просить скасувати ухвалу Шевченківського райсуду.

Своєю чергою прокурор просить суд відмовити у задоволенні клопотання сторони захисту.

Читайте також: Поліція перевіряє всі речі, які вивозить УПЦ МП із Лаври - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Шевченківський райсуд Києва обрав наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Української православної церкви (московського патріархату) Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Служба безпеки України повідомила йому про підозру у виправдовуванні і запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ст.161 ККУ), а також порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної і регіональної належності (ст. 436-2 ККУ).

Раніше суд відмовив у забезпеченні позову УПЦ (МП) до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо відмови у продовженні безоплатного користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з УПЦ (МП) з 29 березня.

Міністерство культури та інформаційної політики розпочало інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-