Перший пацієнт, якому вживили протез у кістку, мріє пробігти марафон

Перший пацієнт, якому вживили протез у кістку, мріє пробігти марафон

Укрінформ
Перший пацієнт, якому в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” вживили протез прямо в кістку, планує пробіг у 10 км.

Про це повідомляється у Фейсбуці центру UNBROKEN, передає Укрінформ.

Зазначається, що першим пацієнтом став ветеран російсько-української війни, капітан ЗСУ, 56-річний Ігор Крупнов. Він втратив обидві ноги восени, коли автомобіль, на якому їхав на завдання разом з побратимами, наскочив на міни. До тями прийшов лише за кілька днів після поранення. Зрадів, що лікарям вдалося зберегти йому життя.

«Коли Ігор дізнався про нову технологію протезування, захотів бути першим в Україні пацієнтом, кому частину протеза імплантують прямо в кістку. Бо для нього важливо не просто ходити, а й бігати на великі дистанції. У 2016 чоловік подолав марафон. До важкого поранення мріяв на своє 60-річчя пробігти напівмарафон. Війна підкорегувала ці плани. Тепер Ігор ставить за мету на протезах здолати дистанцію у 10 км», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні вперше вживили протез у кістку пацієнта

Ігор – мешканець Дніпра, бізнесмен і ветеран війни в Афганістані. У вільний час він вирощував квіти на дачі, займався бігом, спілкувався з доньками. З початком повномасштабного вторгнення, не чекаючи повістки, Ігор добровольцем пішов захищати Україну.

Як раніше повідомлялося, новий напрям протезування українським лікарям допомагає опанувати один із провідних спеціалістів у світі – австралійський ортопед-травматолог Муньєд Аль Мудеріс. У своїй країні він зробив вже майже тисячу операцій, ще пʼять сотень – по всьому світу. Його пацієнти ведуть активний спосіб життя і працюють без обмежень.

Читайте також: У Франківську кардіохірурги разом із польським професором Зембалою виконали сім складних операцій

За його словами, перевага остеоінтеграції в тому, що пацієнт має чутливість, може відчувати землю і розрізняти поверхні: наприклад, якщо ходять по траві, то відчувають її м’якість тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні в одному із прифронтових госпіталів лікарі врятували важкопораненого захисника України, який дістав множинні ушкодження черевної порожнини та серця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-