Жодна політсила не матиме у ПЦУ якоїсь виняткової та контролюючої ролі – Епіфаній

Жодна політсила не матиме у ПЦУ якоїсь виняткової та контролюючої ролі – Епіфаній

Відео
Укрінформ
Жодна політична сила, партія чи окремий лідер не можуть і не будуть мати в Православній Церкві України якоїсь виняткової, чи тим більше контролюючої ролі.

Про це йдеться у зверненні Предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія, передає Укрінформ.

Відео: ПЦУ

«За сприяння розбудові Помісної Церкви ми вдячні всім політичним силам, незалежно від того, чи вони представляють у певний проміжок історії владу або опозицію. Але жодна політична сила, партія чи окремий лідер не можуть і не будуть мати у Православній Церкві України якоїсь виняткової, чи тим більше контролюючої ролі», - зазначив Епіфаній.

За його словами, ПЦУ не дозволяла дотепер і надалі не дозволятиме зробити себе заручницею чи учасницею партійної боротьби.

«Роками структура московського патріархату в Україні розбудовувалася саме за такою хибною моделлю тіньового контролю. деркач, новінський, медведчук та інші подібні діячі вважали себе ніби учасниками «акціонерного товариства», що вирішують за спиною «найнятих менеджерів» у рясах всі ключові питання. Така модель значною мірою спричинилася до нинішньої публічної катастрофи московського патріархату в Україні», - вважає Предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Епіфаній освятив паски для українських захисників

Він додав, що нині супротивники наполегливо намагаються дискредитувати Православну Церкву України, нав’язуючи їй імідж церкви певного відомого політика.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня 2018 року у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

6 січня 2019 р. відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної ПЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-