Зеленська радить для допомоги постраждалим від війни користуватися даними спеціальної платформи

Зеленська радить для допомоги постраждалим від війни користуватися даними спеціальної платформи

Укрінформ
На Платформі допомоги врятованим зібрано інформацію про перевірені сервіси та інші необхідні дані для розрахунку допомоги постраждалим від розв'язаної росією війни.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

Перша леді нагадала, що торік у цей час українські військові місто за містом, село за селом визволяли Київщину, Чернігівщину, з Сумщини гуманітарними коридорами евакуювали людей. Тоді ж почала відкриватися страшна правда про катування й нелюдську жорстокість, з якою росіяни ставилися до українців на цих територіях.

Читайте також: «Українські книжкові полички» з'явилися вже в 34 країнах - Зеленська

"Нині, рік потому, докладаємо усіх зусиль, аби допомогти людям, які постраждали від воєнного насилля. Платформа допомоги врятованим — це онлайн-майданчик, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни", - зазначила Зеленська.

За її словами, на платформі є телефони гарячих ліній та адреси центрів допомоги врятованим, що вже працюють у п’яти містах - Києві, Запоріжжі, Дніпрі, Львові та Чернівцях, є окремі розділи з психологічною та правовою підтримкою.

Дружина Президента підкреслила, що всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними.

Читайте також: Люди з інвалідністю мають отримати всі можливості повернутися до роботи - Зеленська

"Діліться інформацією з тими, хто її потребує: зі скривдженими, їх близькими. А також з фахівцями, що надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники щодо роботи з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами", - додала Зеленська.

Платформа допомоги врятованим створена з ініціативи Офісу віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-