Демократії стають міцнішими, а автократії втрачають силу - Байден

Демократії стають міцнішими, а автократії втрачають силу - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив переконання, що демократії світу зміцнюються й переважають автократії, які послідовно втрачають силу.

Про це він заявив у середу під час онлайн-виступу на Саміті за демократію, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми можемо з гордістю сказати, що демократії світу стають сильнішими, вони не слабшають. Автократії світу слабшають, а не міцніють», - наголосив американський лідер.

Він підкреслив, що це сталося завдяки об’єднанню демократичних країн. І в цьому відіграють свою роль не лише уряди, а й представники суспільства, бізнесу, профспілки та активісти, які не замовчують порушення їхніх прав.

У цьому контексті Байден відзначив «безпрецедентну єдність» демократій світу, які засудили жорстоку агресію рф проти України, а також солідарність з українським народом у його боротьбі за демократичне майбутнє.

Крім того, президент США підкреслив, що зусилля демократій допомогли посилити глобальну систему охорони здоров’я; сприяли протистоянню кліматичним змінам, щоби зберегти планету для майбутніх поколінь; зміцнили глобальну продовольчу безпеку.

Читайте також: Байден занепокоєний планами путіна розмістити у білорусі ядерну зброю

Як повідомлялося, адміністрація США проводить другий глобальний Саміт за демократію, у якому беруть участь лідери держав, міжнародних організацій, громадянського суспільства, бізнесу тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-