У Львові провели благодійний сеанс одночасної гри в шахи з гросмейстерами

У Львові провели благодійний сеанс одночасної гри в шахи з гросмейстерами

Фото
Укрінформ
Понад 60 шахістів Львівщини об‘єднались в грі «Весняний прорив» проти гросмейстерів задля підтримки ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Учасники турніру мали змогу зіграти зі справжніми легендами, відчути дух змагань та найосновніше – у такий спосіб разом допомогти нашим Збройним силам України. У дитинстві ми з братом любили грати в шахи. Це виховувало в нас почуття сконцентрованості. І сьогодні серед учасників є багато школярів, які кинуть виклик професіоналам», – сказав начальник Львівської ОВА Максим Козицький, який також взяв участь у грі.

Понад 60 шахістів Львівщини об‘єднались в грі «Весняний прорив» проти гросмейстерів задля підтримки ЗСУ / Фото: Альона Николаєвич

Сеанс одночасної гри в шахи – це вид масових змагань, де шахіст одночасно грає проти кількох суперників. Захід зібрав понад 60 учасників: аматорів та професіоналів різного віку та діяльності. Їхні суперники – справжні міжнародні гросмейстери: Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Белявський та Адріян Михальчишин, для яких це не перший сеанс одночасної гри в шахи.

Читайте також: У кропивницькому клубі «Гамбіт» пройшов перший відкритий турнір з шашок

«Одночасна гра в шахи з кількома суперниками змушує запам’ятовувати усі їхні ходи, прорахувати їхні наступні кроки, аби врешті перемогти. Бувають дуже складні комбінації, до яких навіть гросмейстери часом не готові, але в цьому і складність гри, і насолода від процесу», – розповіла Марта Літинська.

Серед наймолодших учасників – школярі: Романові 11 років, він навчається у 6 класі, а шахами займається з 5 років. Яні – 10 років, вона грає в шахи вже понад три роки.

Усі зібрані під час заходу кошти скерують до благодійної організації «Львівський Лицар» на закупівлю прицілів та перископів для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-