росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу атакували вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 29 березня.

У Чернігівській області минулої доби війська російської федерації обстріляли з мінометів Новгород-Сіверський район. Минулося без жертв і руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня загарбники завдавали ударів по території Есманської, Білопільської, Зноб-Новгородської та Юнаківської громад. За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. Триває уточнення даних щодо наслідків.

У Запорізькій області ​​за минулу добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру 13 населених пунктів: Оріхова, Гуляйполя, Новоандріївки, Залізничного, Новоданилівки, Чарівного, Малинівки, Староукраїнки, Ольгівського, Білогір'я, Щербаків, Степового та Кам'янського.

Читайте також: ворог за добу обстріляв 100 населених пунктів, восьмеро поранених - Military Media Center

Ворожими ударами в регіоні завдані руйнування — загалом за добу надійшли дев'ять повідомлень. Триває уточнення деталей щодо наслідків.

У Харківській області на Слобожанському напрямку російські війська обстріляли райони Тимофіївки, Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечої, Глибокого, Красного, Стариці, Огірцевого, Комісарового, Устинівки, Вільхуватки і Строївки.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Крохмального. Від ударів ворожої артилерії потерпали райони Кам’янки, Красного Першого, Фиголівки, Новомлинська, Кутьківки, Дворічної, Западного, Вільшаної, Кислівки й Берестового.

Учора вдень росіяни завдали ракетного удару по місту Богодухів, частково пошкодивши щонайменше 13 житлових будинків і дитячий садок. Унаслідок ворожого обстрілу поранення дістав 62-річний чоловік. Постраждалого госпіталізували в легкому стані.

Протягом дня війська рф масовано обстрілювали з мінометів, артилерії і танків селище Дворічна Куп'янського району — загалом відбулися понад 150 ударів. Ворожим вогнем пошкоджені житлові будинки й господарчі споруди.

Під ударами російської армії опинилося також місто Вовчанськ Чугуївського району. Ворожим обстрілом пошкоджені вікна і дах трьох господарчих споруд, будівлі Вовчанського олійно-екстракційного заводу.

У Луганській області росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки, Новоселівського і Стельмахівки. Артилерійських ударів ворога зазнали райони Новоселівського, Невського, Кузьминого, Діброви й Білогорівки.

Загарбники продовжують використовувати медичні заклади тимчасово окупованих територій у власних цілях. Місцева лікарня Біловодська також облаштована під військовий шпиталь на 200 ліжко-місць. Водночас усі пацієнти з-поміж цивільних із медзакладу виписані.

Ситуація в регіоні залишається складною.

У Донецькій області за добу п'ятеро поранених цивільних. російськими військами здійснені, зокрема, авіаційні удари (тип ракет не встановлений).

Загарбники обстрілювали населені пункти регіону з реактивних систем залпового вогню «Град» й артилерії. Ворожих ударів зазнали Авдіївка, Бахмут, Курахове, Часів Яр, Велика Новосілка, Вовченка і Карлівка.

Читайте також: У Бериславському районі внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені житлові будинки

У Миколаївській області вчора ввечері росіяни били з артилерії по акваторії Очаківської громади. Минулося без жертв і постраждалих.

У Херсонській області за минулу добу війська рф здійснили 34 обстріли. Для ударів ворог застосував авіацію й артилерію. Сам Херсон загарбники обстріляли тричі. Унаслідок ворожих ударів одна людина дістала поранення.

З мінометів російська армія вдарила по лікарні ім. Лучанського в Херсоні, пошкодивши головний корпус закладу. Ворожим обстрілом вибиті майже всі вікна, понівечені батареї та система опалення. Херсонська обласна аварійно-рятувальна служба вже працює на місці обстрілу.

Застосувавши артилерію, загарбники завдали удару також по виробничому приміщенню пошти.

З визволеної території Херсонської області за добу евакуйовані 82 людини.

Як повідомляв Укрінформ, за добу Сили оборони відбили 57 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Фото Павло Кириленко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-