З Авдіївки під вогнем евакуюють жителів, у місті залишилося п'ятеро дітей

З Авдіївки під вогнем евакуюють жителів, у місті залишилося п'ятеро дітей

Укрінформ
В обстрілюваній ворогом Авдіївці на Донеччині на сьогодні, 28 березня, залишаються п’ятеро дітей, з кожним днем виїзд із міста стає дедалі складнішим.

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

«Поліцейські під вогнем евакуюють мешканців Авдіївки… На сьогодні в Авдіївці залишається п'ять дітей. З кожним днем виїзд стає все складнішим. Перебувати під відкритим небом без броні – вкрай небезпечно. Тому поліцейські намагаються якнайшвидше переконати батьків вивезти малечу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початку березня ворог значно посилив атаки на Авдіївському напрямку, і поліція стала отримувати більше звернень від мешканців щодо евакуації.

Правоохоронці розказали, що тільки за три дні вони евакуювали 14 людей - сімох забрали з села Тоненьке, де до ворога не більше 500 м, решту – з Авдіївки. Серед врятованих – маленький Дмитро, якому лише три роки. Зараз він з родиною перебуває вже у більш безпечному місці.

Читайте також: У прифронтовому Степногірську залишаються 27 дітей

За словами поліцейського Івана Гака, в Авдіївці наразі щодня тривають ворожі авіаудари, до 14 ракет на добу. «Для такого невеликого містечка (площа Авдіївки - 29 кв. км) – це дуже багато. Місто дуже пошкоджено, майже щодня хтось гине. Разом з військовою адміністрацією ми вмовляємо людей евакуюватися. Наразі жителі зрозуміли, що треба виїжджати», - пояснив Гак.

Як повідомлялося, у Красногорівці Донецької області наразі проживає близько 50 сімей, серед них у місті залишається 51 дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-