На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили три ворожі БМП та пошкодили танк

На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили три ворожі БМП та пошкодили танк

Укрінформ
Українські військові здійснили днями спробу відбити деякі позиції на Запорізькому напрямку, внаслідок чого ворог учора пішов у бій, але отримав відсіч.

Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Вчора відбувся бій на Запорізькому напрямку, де ворог пішов у непритаманний йому спосіб, використав велику кількість техніки і 50 чоловік особового складу. Але отримавши відсіч від наших воїнів, відступив", - розповів Дмитрашківський.

Читайте також: Розвідник Сергій Холупінський: “Найжирніший” трофей вполювали на російській Курщині

Він зазначив, що на цьому напрямку позавчора українські підрозділи зробили спробу відбити деякі позиції, щоб зайняти більш вигідне становище для майбутнього контрнаступу. "Ворог, розуміючи це, а також розуміючи, що там у нас серйозні угруповання військ, вирішив провести так звану "розвідку боєм"", - сказав Дмитрашківський.

За його даними, у цьому бою було знищено три БМП, пошкоджено танк, і серйозних втрат ворог зазнав у живій силі.

Дмитрашківський також нагадав, що російські війська продовжують обстрілювати населені пункти Запорізької області. Вчора на Запорізькому напрямку було обстріляно два населені пункти: Преображенку і Кам'янське. У Кам'янському - втрати серед цивільного населення.

Читайте також: На Куп’янському напрямку прикордонники знищили опорний пункт росіян

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 березня 2023 року ліквідували близько 165 тисяч 610 російських загарбників.

Фото ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-