Презентація Міжнародного благодійного фонду Едуарда Багірова

Презентація Міжнародного благодійного фонду Едуарда Багірова "Діти війни"

Укрінформ
22 березня,  13:30 - презентація Міжнародного благодійного фонду Едуарда Багірова "Діти війни".

Організатор: Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд Едуарда Багірова «Діти війни».

Спікери: Едуард Багіров - голова правління БО «Міжнародний благодійний фонд Едуарда Багірова «Діти війни».

Питання до обговорення:

  • Мета та діяльність благодійного фонду.
  • Допомога дітям, що постраждали від війни та їхнім батькам у країнах ЄС.
  • Благодійні проєкти, які фонд реалізуватиме у період з 2023-го до 2033 років.
  • Нові проєкти та ініціативи, які фонд планує започаткувати найближчим часом.

Коротко: Проєкт спрямований на захист прав та законних інтересів українських дітей, які змушені шукати прихисток в інших країнах та отримали статус біженця або тимчасового захисту через російське вторгнення. Ці діти особливо вразливі та стикаються з низкою проблем у новому середовищі, включаючи мовний бар'єр, дискримінацію та складнощі з доступом до освіти та охорони здоров'я. Проєкт надаватиме цільову підтримку у розв'язанні таких питань і сприятиме добробуту та інтеграції дітей-біженців у нові спільноти. 

Організатори запрошують керівників громадських організацій, волонтерських об'єднань та асоціацій, депутатів усіх рівнів, представників державного, приватного та бізнес-секторів долучитися до обговорення та надання допомоги. 

Довідково: Презентація проєкту "Діти війни" присвячена 22-річниці Міжнародної правозахисної організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян України". БО «Міжнародний благодійний фонд Едуарда Багірова «Діти війни» — юридична неприбуткова благодійна організація, яка діє у вигляді благодійного фонду відповідно до Конституції України та законів України. Програма БО передбачає захист прав дітей-біженців та тих, хто має тимчасовий захист за кордоном. Детальна інформація за посиланням.

Формат заходу – офлайн + онлайн-включення  (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом.  Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

МБФ Едуарда Багірова «Діти війни» допомагатиме біженцям за кордоном інтегруватись у нові спільноти

Міжнародний благодійний фонд Едуарда Багірова «Діти війни» допомагатиме у країнах ЄС маленьким українцям, які постраждали від розв’язаної росією війни, та їхнім батькам.

Про це заявив голова правління організації Едуард Багіров на пресконференції в Укрінформі.

«Ми хочемо допомогти дітям, які сьогодні перебувають у країнах Європейського Союзу. В першу чергу беремо напрямок по трьох країнах - ідеться про Німеччину, Польщу та Чехію, а потім вже будемо розширювати діапазон держав, з якими співпрацюватимемо», - сказав правозахисник.

За його словами, проєкт має на меті захист прав та законних інтересів українських дітей, які змушені шукати прихистку в інших країнах та отримали статус біженця або тимчасового захисту через російське вторгнення. Вони особливо вразливі та стикаються з низкою проблем у новому середовищі, включаючи мовний бар'єр, труднощі з доступом до освіти та охорони здоров'я. Фонд надаватиме цільову підтримку у розв'язанні таких питань і сприятиме налагодженню добробуту та інтеграції дітей-біженців у нові спільноти.

Благодійний фонд планує реалізувати у період до 2033 року низку важливих проєктів. Зокрема, українцям, які мають тимчасовий захист або статус біженця, надаватимуть юридичні консультації. Будуть розроблятися процедури ідентифікації, реєстрації та документації дітей, що мають тимчасовий захист або статус біженця. Створюватиметься механізм повідомлення про порушення їхніх прав та притягнення до відповідальності винних у порушеннях.

Крім того, планується створення системи незалежного спостереження за центрами тримання під вартою та іншими установами, де містяться такі діти.

Благодійний фонд Багірова слідкуватиме за тим, щоб усі рішення, що стосуються дітей, що мають тимчасовий захист та / або статус біженця, приймалися відповідно до найкращих інтересів дитини, як це передбачено відповідною Конвенцією ООН.

«Водночас фонд та мої однодумці будемо робити все можливе для того, щоб після війни повернути українських дітей на Батьківщину», - додав Багіров.

Представники фонду запрошують керівників громадських організацій, волонтерських об'єднань та асоціацій, депутатів усіх рівнів, представників державного, приватного та бізнес-секторів долучитися до надання допомоги.

Відео:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-