Стартує проєкт для людей з інвалідністю «Rebuild Ukraine. Inclusion»

Стартує проєкт для людей з інвалідністю «Rebuild Ukraine. Inclusion»

Укрінформ
В Україні розпочинається проєкт «Rebuild Ukraine. Inclusion», присвячений проблемі включення потреб людей з інвалідністю в процесі відбудови країни.

Про це повідомила виконавча директорка ГС «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко під час круглого столу в Укрінформі.

«Ми сьогоднішнім днем починаємо серію подій, які присвячені врахуванню проблем людей з інвалідністю, і дотримання законодавства ЄС під час відбудови. І мета цієї активності полягає в тому, що ми, знаючи про всі питання, про всі архітектурні недоступності, всі бар'єри, які існують в нашому суспільстві, ми зменшимо, а де буде можливо - приберемо такі бар'єри», - сказала Сидоренко.

Вона зазначила, що в рамках проєкту передбачена робота з органами влади, як з центральними, так і з місцевими, а також робота з організаціями громадянського суспільства.

У рамках проєкту було проведено дослідження «Моніторинг доступності модульних містечок для людей з інвалідністю».

Читайте також: Україні потрібно перейти на нову систему категоризації людей з інвалідністю - міністр

За словами Сидоренко, дослідження показало, що в переважній більшості такі модульні містечка недоступні для людей з інвалідністю.

«При евакуації людей з інвалідністю питання житла постало найбільш разюче. Знайти житло для людини з інвалідністю, яка має додаткові вимоги до такого житла, було надзвичайно складно. І модульні містечка - це певний такий варіант, як можна швидко та тимчасово забезпечити людей місцепроживанням. Але в більшості такі модульні містечка не передбачені для людей, які пересуваються на кріслах колісних, які мають проблеми з зором, або вони не бачать, і також для тих людей, які мають стому, і потребують приватного простору для її обслуговування», - сказала представниця «Ліги Сильних».

Сидоренко зауважила, що варто підвищити відповідальність за недотримання державно-будівельних норм. Крім того, запровадити індикатори архітектурної доступності з боку тих інституцій, які надають фінансування на таку відбудову.

У результаті проєкту «Rebuild Ukraine. Inclusion» планується створити так звану дорожню карту для представників влади та громадських організацій. Восени запланована презентація результатів.

Читайте також: В Україні офіційно працевлаштовані лише 16% людей з інвалідністю

Проєкт реалізується за підтримки Європейського форуму інвалідності.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України та організація «Європейський форум інвалідності» співпрацюватимуть у забезпеченні прав людей з інвалідністю в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-