Статус будівельних документів можна перевірити на порталі «Дія»

Статус будівельних документів можна перевірити на порталі «Дія»

Укрінформ
На порталі «Дія» відкрито електронний кабінет «Моє будівництво»; в ньому відображаються всі документи будівельної сфери, незалежно від способу подання, в яких користувач вказаний як замовник будівництва.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю. В кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Відтоді було подано 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що раніше особа, яка подавала документи в паперовому вигляді і не хотіла окремо реєструватись в ЄДЕССБ, змушена була просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа. Зараз це можна зробити, скориставшись електронним цифровим підписом — КЕП чи Дія. Підпис.

Читайте також: У Мінцифри назвали найпопулярніші послуги у Дії

«Цифровізація будівельної сфери є частиною масштабної реформи містобудування, яка впроваджується Міністерством відновлення. Вона полягає в адаптації будівельної сфери до європейських стандартів, діджиталізації послуг та документів у будівельній сфері, а також автоматизації процес прийняття рішень», - нагадали в міністерстві.

Як повідомлялось, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили запис на тестування послуги, яка дозволить отримати дозвіл на будівництво за новою процедурою. Незабаром інструмент запрацює повноцінно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-