В Україні в онлайн-режимі навчаються понад 1,5 мільйона школярів - Шкарлет

В Україні в онлайн-режимі навчаються понад 1,5 мільйона школярів - Шкарлет

Укрінформ
У режимі онлайн в Україні наразі навчаються 1 млн 589 тисяч школярів.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас 1 млн 589 тисяч дітей, у тому числі 70 тисяч дітей з тимчасово окупованих територій, сьогодні навчаються у форматі онлайн”, - зазначив Шкарлет.

Він додав, що найбільшими викликами такого формату навчання на сьогодні є відсутність Інтернету та відсутність або відключення електроенергії. Водночас міністр наголосив, що освітяни навчилися працювати і в таких умовах.

“Ми формуємо певні інтерактивні додатки, які в асинхронному режимі дозволяють навіть без доступу до Інтернету працювати з тими чи іншими навчальними матеріалами. Суттєво розширили склад електронних бібліотек: маємо 1335 примірників по всіх, з 1 по 11 клас, наших дисциплінах”, - сказав Шкарлет.

Міністр уточнив, що по кілька примірників різних підручників доступні також в асинхронному форматі.

Читайте також: Історія України не зникне з системи тестування — Шкарлет

“Таким чином вчителі навчилися будувати так звану індивідуальну освітню траєкторію, індивідуальну програму розвитку кожної дитини, і це активно сьогодні впроваджується”, - додав міністр освіти.

Як повідомлялося, учнів 4 і 9 класів офіційно звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2022/2023 навчальному році з метою збереження життя і здоров’я учнів в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-