Ляшко розповів, скільки медобладнання закупили на кошти, зібрані через UNITED-24

Ляшко розповів, скільки медобладнання закупили на кошти, зібрані через UNITED-24

Укрінформ
За кошти, зібрані на UNITED-24, закуплено понад 9 тис. одиниць медобладнання.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

«За рахунок коштів, які надійшли на UNITED-24, а це більше одного мільярда гривень, ми вже закупили понад 9 тисяч одиниць різного виду медичних виробів, у тому числі й автомобілі екстреної медичної допомоги. І не тільки екстреної медичної допомоги, а й броньовані автівки, які були передані Силам безпеки й оборони для того, щоб евакуйовувати поранених з точок, де постійно відбуваються обстріли», - зазначив Ляшко.

Читайте також: Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України

Він нагадав, що під рахунок UNITED-24 розроблений і затверджений Кабінетом Міністрів України порядок використання коштів, пріоритети закупівель визначаються з урахуванням тих потреб, які є в регіонах.

«Визначають, які пріоритети на зараз критичні, які можна закрити за рахунок цих коштів. І процедура закупівлі відбувається, знову ж таки, так, як і всі інші державні закупівлі - нашим державним підприємством «Медичні закупівлі України», в конкурентному середовищі для того, щоб купити якомога більш якісне за найнижчу ціну, якомога швидше доставити туди, де це обладнання найбільш необхідне», - зазначив він.

Окремо, як додав міністр, закуплено обладнання за кошти Світового банку, за кошти резервного фонду закуповувалися лікарські засоби, зокрема, антибіотики, медичне обладнання для лікарень.

Читайте також: Агресія рф спричинила критичне навантаження на систему охорони здоров'я України - Ляшко

Як розповів Ляшко, пропозиції допомоги в медичній сфері почали надходити Україні ще з початку повномасштабного вторгнення як від міжнародних партнерів, так і від приватних осіб. За його словами, для розуміння потреб медичної сфери та того, що надходить як благодійна допомога, було задіяно систему MedData.

«Це стосується як лікарських засобів, так і медичних виробів, розхідних матеріалів і великого медичного обладнання. Це дозволило нам зрозуміти пріоритети, в чому є проблема. І коли міжнародна допомога приходить на склади Міністерства охорони здоров’я, ми її сортуємо і потім логістичними компаніями довозимо до кінцевого споживача», - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, російське вторгнення в Україну спричинило критичне навантаження на систему охорони здоров'я, десятки медпрацівників загинули, зруйновані понад 170 медзакладів, понад 1200 потребують відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-