Вища рада правосуддя обрала головою Григорія Усика

Вища рада правосуддя обрала головою Григорія Усика

Укрінформ
Вища рада правосуддя обрала своїм головою Григорія Усика.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці ВРП у Фейсбуці.

“15 голосами Головою Вищої ради правосуддя обраний Григорій Усик. Відповідне рішення ухвалила Вища рада правосуддя 23 січня 2023 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до ст. 22 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Голова Вищої ради правосуддя обирається з членів ВРП строком на два роки таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради правосуддя.

Рішення про обрання вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більш ніж половина від конституційного складу Вищої ради правосуддя.

У ВРП інформують, що Григорій Усик - суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду був обраний членом ВРП ХІХ позачерговим з'їздом суддів України 11 січня 2023 року.

У 1984-1995 роках він працював в органах ГУ МВС України в місті Києві.

У 1994 році закінчив Харківський юридичний інститут (наразі НЮУ імені Ярослава Мудрого).

З грудня 1995 року по серпень 2002 працював суддею Дарницького районного суду міста Києва.

У 2002-2017 роках працював суддею Апеляційного суду міста Києва, в період з травня 2014 року і до призначення суддею Верховного Суду займав посаду секретаря судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва.

З листопада 2017 року працює суддею Верховного Суду.

Читайте також: Етична рада завершила оцінювання кандидатів на дві вакантні посади у ВРП від прокурорів

Як повідомляв Укрінформ, ХІХ з'їзд суддів України обрав вісьмох членів Вищої ради правосуддя. Таким чином, ВРП стала повноважною.

Згідно з законом “Про Вищу раду правосуддя”, ВРП складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох - обирає з’їзд суддів України з-поміж суддів чи суддів у відставці, двох - призначає Президент, двох - обирає Верховна Рада, двох - з’їзд адвокатів, двох - всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою.

Фото: Вища рада правосуддя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-