Триває ДНК-експертиза тіл загиблих в Оленівці

Триває ДНК-експертиза тіл загиблих в Оленівці

Укрінформ
Триває ДНК-експертиза тіл загиблих українських захисників, яких росіяни повернули з колонії в Оленівці Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними загиблих в Оленівці військовослужбовців, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі.

У Мінреінтеграції зазначили, що родини загиблих хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації. І все ще триває ДНК-експертиза, яка в цьому випадку потребує багато часу.

Представник Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти Іван Ангелін пояснив алгоритм ДНК-експертизи та причини довготривалості процесу.

За його словами, «повернувши тіла загиблих героїв, ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам. Довга тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці».

Учасники засідання домовились вжити заходів для прискорення процесу ідентифікації тіл, зокрема знайти можливість збільшити кількість відповідних лабораторій.

Раніше повідомлялось, що після складних переговорів і за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки.

Читайте також: Лубінець - про розпуск місії по Оленівці: Ми побачили посередницько-нейтральну позицію ООН

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня 2022 року на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області в будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали важкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-