Мінреінтеграції роз'яснило, як оформити українську пенсію за кордоном

Мінреінтеграції роз'яснило, як оформити українську пенсію за кордоном

Укрінформ
Українці, які досягли пенсійного віку, перебуваючи за кордоном, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою порталу електронних послуг Пенсійного фонду.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє в Телеграмі.

На вебпорталі електронних послуг ПФУ слід вибрати вкладку «Заява про призначення пенсії», ознайомитися з інформацію на екрані та перейти за посиланням «Вхід».

Увійти до особистого кабінету можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), після чого у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» обрати вкладку «Заява на призначення пенсії».

Читайте також: Запровадження системи обов'язкового пенсійного накопичення є одним із пріоритетів уряду – Шмигаль

«Погодьтеся на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про обробку заяви», - порадили у Мінреінтеграції. Далі треба обрати вид пенсії, наприклад, «Пенсія за віком».

Після цього потрібно заповнити анкету та надати згоду на передачу й обробку своїх персональних даних, прикріпити скан-копії документів, перелік яких буде наведений перед формуванням заяви.

Відтак на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби внесені до заяви дані можна відредагувати.

Читайте також: Пенсійному фонду передали функції соціального страхування

Завершення всіх операцій – заява підписується за допомогою КЕП та надсилається натисканням кнопки «Підписати та відправити до ПФУ».

«Про стан обробки заяви та ухвалене рішення щодо призначення пенсії, Фонд повідомить в обраний вами спосіб», - зазначили у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, у Мінреінтеграції роз’яснили, як відновити втрачений паспорт під час дії воєнного стану.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-