Верещук радить переселенцям активніше ставати до роботи на новому місці

Верещук радить переселенцям активніше ставати до роботи на новому місці

Укрінформ
Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає внутрішніх переселенців якнайшвидше працевлаштовуватися на новому місці.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на Мінреінтеграції.

«Для працевлаштування ВПО потрібна ініціатива двох сторін – тих, кому потрібна робота, і тих, хто її надає. Тому я апелюю до обох. Роботодавців закликаю йти назустріч переселенцям та активніше давати їм роботу. Переселенців закликаю не чекати, активніше працевлаштовуватись і покращувати своє життя», – сказала Верещук.

За її словами, працевлаштування переселенців – це не тільки дохід, а й особистий розвиток, що теж важливо. Серед внутрішньо переміщених осіб чимало активних громадян, які після переїзду не стали розраховувати лише на допомогу від держави, а влаштувалися на роботу, тож добре почуваються на новому місці. Багато з них готові залишитись в тих громадах, куди переїхали.

Читайте також: В Україні налічується 4,9 мільйона внутрішніх переселенців

«Насамперед, це результат успішної інтеграції та свідчення того, що працелюбність українців завжди ставала у пригоді у найскладніших умовах», - ідеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Верещук пояснила, що внутрішні переселенці автоматично отримуватимуть допомогу від держави. Для цього їм не потрібно буде ані звертатись із заявами, ані підтверджувати місце проживання, матеріальний стан, дохід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-