ВАКС визнав винними двох осіб у справі щодо завдання збитків під час будівництва Охматдиту

ВАКС визнав винними двох осіб у справі щодо завдання збитків під час будівництва Охматдиту

Укрінформ
Вищий антикорсуд ухвалив вирок у справі щодо завдання збитків під час будівництва корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит» - визнано винними двох осіб.

Про це поінформувала пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

«У понеділок, 26 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок та визнала винуватими двох осіб у справі щодо завдання збитків під час будівництва (корпуса - ред.) «Охматдиту», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ексочільницю ДП «Укрмедпроектбуд» суд визнав винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на п'ять років з позбавленням права обіймати посаду керівника суб’єкта підприємництва, у статутному капіталі якого є частка державної або комунальної власності, строком на три роки.

Жінці призначили штраф у розмірі 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 12 750 грн.

У свою чергу, її пособника – ексдиректора ТОВ «Укрпрофмед» - суд визнав винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки з позбавленням права обіймати посаду керівника суб’єкта господарювання строком на три роки.

Читайте також: Справа на ₴112 мільйонів: НАБУ оголосило підозру ексдепутату і ще сімом особам

Чоловіку призначили штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 10 200 грн.

«Обох обвинувачених суд звільнив від покарання за ч. 1 ст. 366 КК України у зв’язку із закінченням строків давності кримінального провадження», - зазначили в установі.

Колегія суддів ВАКС повністю задовольнила цивільний позов Державного підприємства «Укрмедпроектбуд» до обвинувачених та стягнула на його користь грошові кошти у розмірі 30 017 002,98 грн.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорсуд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялося, 8 вересня 2021 року НАБУ скерувало до суду справу про завдання 30 млн грн збитків на будівництві лікарні «Охматдит».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-