В українських лікарнях - понад 3000 генераторів, які можуть закрити мінімальну потребу в електриці

В українських лікарнях - понад 3000 генераторів, які можуть закрити мінімальну потребу в електриці

Укрінформ
В українських лікарнях для роботи в екстрених умовах є понад 3 тисячі генераторів, які дозволяють закрити мінімальну потребу в електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я України повідомляє у Фейсбуці.

“Для роботи в екстрених умовах в українських лікарнях є понад 3 тисячі генераторів різної потужності, які дозволяють закрити мінімальну потребу в електроенергії. Для їх безперебійної роботи, кожен медзаклад повинен мати резерв пального мінімум на 5 днів”, - ідеться в повідомленні.

Найближчим часом до лікарень заплановано постачання ще понад 2 тис. генераторів.

За словами заступника міністра охорони здоровʼя Богдана Боруховського, кожна лікарня, в якій стаціонарно лікуються пацієнти, має як мінімум один генератор. Генератор дозволяє закрити мінімальну потребу в електроенергії та дає електроживлення в операційні та реанімації.

Окрім, генераторів значна частина медзакладів також забезпечені станціями супутникового інтернету Starink. Наразі в лікарнях встановлено більше тисячі станцій Starink, які дозволяють їм навіть в критичних ситуаціях залишатися на зв'язку.

Читайте також: Україна отримала від Азербайджану 95 трансформаторів і генераторів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 листопада в закладах охорони здоров’я України працювали понад 2 тисячі генераторів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-