В Україні створили «дорожню карту» для родин зниклих безвісти військових

В Україні створили «дорожню карту» для родин зниклих безвісти військових

Інфографіка
Укрінформ
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розробив «дорожню карту» дій сім’ї у випадках, якщо родич, зарахований до лав ЗСУ, правоохоронних органів, зник безвісти, потрапив у полон чи загинув.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

У документі міститься перелік даних, якими обов’язково має володіти родина захисника та послідовні дії родичів щодо їхніх звернень до органів державної влади, які займаються питаннями звільнення військовополонених.

У "дорожній карті" інформація розміщена по розділах, з чіткою послідовністю дій в тій чи іншій ситуації.

Серед них: перелік даних, якими обов'язково повинна володіти родина захисника; якщо захисник зник безвісти за особливих обставин, потрапив у полон чи заручники або загинув; інформація про статус, пільги та виплати, передбачені сім'ям захисників; контактні дані уповноважених установ та громадських організацій з питань зникнення безвісти, полону, загибелі (смерті), витребування тіл захисників; перелік Телеграм-ботів для пошуку цивільних осіб та захисників, що зникли через бойові дії; нормативно-правова база.

У штабі попереджають, що використання ворожих ресурсів для пошуку захисника, який зник безвісти, потрапив у полон чи загинув, або публікація його особистих даних у соціальних мережах сприяє ворогу і створює небезпеку як для самого захисника, так і для Збройних сил України.

Читайте також: Жодної черги і списків на повернення українців з полону не існує — Офіс омбудсмана

Завантажити «дорожню карту» можна за посиланням.

Як повідомлялося, у вівторок в рамках чергового обміну Україна повернула додому з російського полону ще 60 воїнів, у тому числі 34 захисників Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-