На деокупованих територіях Херсонщини зруйновані 22 заклади освіти – Шкарлет

На деокупованих територіях Херсонщини зруйновані 22 заклади освіти – Шкарлет

Укрінформ
На деокупованих територіях Херсонщини зруйновано 22 заклади освіти, а пошкоджено там загалом 84 заклади освіти.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає Укрінформ.

"На деокупованій території (Херсонщини – ред.) на п’ятницю у нас було 16 територіальних громад, в яких знаходилося 137 шкіл, в тому числі 59 в місті Херсон, 130 дитячих садочків, 75 з них у Херсоні, 12 закладів профтехосвіти і 9 з них у Херсоні. У нас зруйновано 22 заклади, з них 14 шкіл, інші мають пошкодження від 50 до 90%. ...Всього 84 заклади пошкоджено, з них 48 шкіл, 23 садочки, п'ять профтехів, два заклади вищої освіти. Маємо надскладні руйнування", – сказав Шкарлет.

Міністр додав, що найбільших пошкоджень заклади освіти зазнали в сільській місцевості, матеріальна база закладів розграбована.

Поки, за словами Шкарлета, оцінка технічного стану будівель ускладнена, тому що більша частина деокупованих територій розташована на відстані вогневого ураження.

Читайте також: У Міносвіти розповіли, коли на визволеній Херсонщині запрацюють школи

За можливості місцева влада здійснює необхідні заходи разом із національною поліцією і намагається зберегти будівлі від подальшого руйнування – проводиться закриття вікон, даху, очищення приміщень від уламків тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

12 листопада в Офісі Президента повідомили, що в Херсоні та області вже розпочали роботу голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, співробітники Національної поліції та Служби безпеки України.

Херсон був окупований росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-