Українцям дали поради, як безпечно повернутись у звільнені від росіян населені пункти

Українцям дали поради, як безпечно повернутись у звільнені від росіян населені пункти

Укрінформ
Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій надали поради, як безпечно повернутись у звільнені від російської армії населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це ДСНС повідомила в Телеграмі.

У ДСНС наполегливо рекомендують дочекатися дозволу від органів місцевої влади та перевірки місцевості піротехнічними підрозділами ДСНС. Але якщо громадяни все ж вирішили повернутись до власної оселі, то їм необхідно насамперед звернутися до місцевих органів влади, щоб отримати інформацію про обстеження будинку та території навколо на наявність вибухонебезпечних предметів.

У разі відсутності такої інформації слід самостійно подати заявку на обстеження домівки спеціалістами ДСНС за номером 101 або у мобільному застосунку "Розмінування України". Завантажити додаток на смартфон можна за посиланнями: AndroidApple.

Після авторизації потрібно повідомити саперів про ймовірну загрозу в оселі та в режимі онлайн слідкувати за обробленням заявки.

"Всього кілька кліків можуть убезпечити ваше життя та життя ваших близьких", - підкреслили в ДСНС.

Читайте також: Мешканців деокупованих територій Херсонщини просять не поспішати повертатися додому

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов застеріг, що велика територія Херсонської області замінована росіянами, і закликав не поспішати повертатися на звільнені території, поки не дозволять Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-