Зауваження та пропозиції до законопроєкту про медіа вивчають разом із фахівцями - Шевченко

Зауваження та пропозиції до законопроєкту про медіа вивчають разом із фахівцями - Шевченко

Укрінформ
Зауваження та пропозиції до законопроєкту "Про медіа", який нині готується до другого читання у Верховній Раді, опрацьовуються разом із фахівцями.

Про це заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Ми з нетерпінням чекали на перші висновки експертів Європейської комісії, Європейського Союзу, і на цей момент ми їх отримали. На мою експертну точку зору, ці коментарі, які ми отримали, є достатньо робочими й не дуже об'ємними. Якщо чесно, очікували, що буде значно більше запитань. В ці дні знаходимося спільно із робочою групою, з усіма партнерами, які дуже активно долучені, особливо Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, парламентський комітет, народні депутати, представники робочої групи від громадянського суспільства, громадських організацій, від індустрії, у діалозі з експертами Європейської комісії та Ради Європи, які ще раніше надавали свої коментарі та висновки для того, щоб зняти всі коментарі та усі зауваження», - сказав Шевченко.

Він нагадав, що загалом до цього документу було подано близько 2,5 тисяч поправок. Заступник міністра висловив сподівання на те, що законопроєкт "Про медіа" в другому читанні вдасться ухвалити до кінця 2022 року.

Читайте також: У Києві відкрили лабіринт медіаграмотності «Не віррр - перевірр»

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 серпня ухвалила в першому читанні законопроєкт про медіа № 2693-д.

1 листопада спікер парламенту Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував, що Україна отримала від європейських партнерів висновок щодо законопроєкту про медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-