Для соцпрацівників запровадять доплату до заробітної плати

Для соцпрацівників запровадять доплату до заробітної плати

Укрінформ
Міністерство соціальної політики разом з ЮНІСЕФ впровадять додаткові виплати працівникам соціальної сфери.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, передає Укрінформ з посиланням на Мінсоцполітики.

«Ми розуміємо, що сьогодні заробітна плата соціальних фахівців в Україні, особливо у тих, хто здійснює безпосередній догляд за людьми, не дуже високооплачувана. Тому міністерство разом з ЮНІСЕФ запровадить доплату всім працівникам соціальної сфери до їхньої заробітної плати. Ми хочемо зробити їхню працю більш престижною і збільшити в усіх напрямках кількість працівників, яких насправді не вистачає», - зазначила міністр.

Вона також повідомила, що наразі в соціальній сфері задіяно близько 250 тис. працівників по всій Україні. Їм доводиться вирішувати багато професійних задач, щоб громадяни могли вчасно отримувати свої соціальні виплати, пенсії та натуральну допомогу.

Читайте також: Кількість переселенців в Україні після початку повномасштабного вторгнення збільшилася втричі

«Ми маємо справжній соціальний фронт, який працює в усіх куточках країни. На соціальних працівників сьогодні суттєво збільшилося навантаження, особливо психологічне та моральне. Траплялися випадки, коли соціальні працівники в окупованих населених пунктах забирали до себе додому людей з геріатричних пансіонатів, щоб продовжувати за ними доглядати. Це приклади героїзму, які я не можу не відзначити», - підкреслила Жолнович.

Як повідомлялося, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив для спеціалістів українських служб у справах дітей п'ять тисяч планшетів. Вже почалася доставка їх у регіони.

Також повідомлялося, що з початку повномасштабної війни ЮНІСЕФ забезпечив 1000 спеціалістів ноутбуками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-