Українцям дозволили платити внески на майбутню пенсію з 16 років

Українцям дозволили платити внески на майбутню пенсію з 16 років

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який встановлює право для українців платити єдиний соціальний внесок для свого страхового стажу з 16 років, а також сплачувати внески на користь третіх осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що 4 листопада 2022 року парламент ухвалив у цілому законопроєкт №7649 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні".

Документом, зокрема, передбачається, що право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України, мають особи з 16-річного віку.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про пенсії політв'язням і борцям за незалежність

Крім того, змінами передбачена можливість укладення такого договору на користь третьої особи (крім особи, інформації про яку немає в системі персоніфікованого обліку). При цьому 70% внеску спрямовується на виплату визначеному пенсіонеру в обраний ним спосіб, передбачений законом для виплати пенсій, а 30% – до солідарної пенсійної системи.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики прискорити роботу щодо внесення найближчим часом на розгляд Верховної Ради напрацьований законопроєкт про впровадження накопичувального рівня пенсійної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-