БЕБ викрило Сальдо в ухиленні від сплати податків на 60 мільйонів

БЕБ викрило Сальдо в ухиленні від сплати податків на 60 мільйонів

Укрінформ
Бюро економічної безпеки викрило колишнього народного депутата та члена фракції «Опозиційна платформа - За життя» в ухиленні від сплати 60 млн грн податків.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу БЕБ.

Зазначається, що порушник протягом 2001-2022 років працював у державних органах різних рівнів. У 2018 році він зареєстрував право власності на низку об’єктів нерухомого майна, зокрема приміщення готелю, багатоповерхову будівлю, земельні ділянки.

«Орієнтовна ринкова вартість нерухомості перевищує розмір офіційних доходів даної особи за період з 2010 по 2018 роки майже на 310 млн грн, що в понад 200 разів перевищує офіційні доходи. Таким чином бюджет недоотримав понад 60 млн грн від ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору», - пояснили у БЕБ.

Читайте також: Херсонська колаборантка потрапила в ДТП у Криму

Окрім цього, у березні 2022 року, після початку широкомасштабної агресії рф проти України, порушник погодився на співпрацю з терористичним режимом та був призначений «керівником» окупаційної адміністрації Херсонської області.

Наразі детективи БЕБ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялось, у квітні російські окупанти призначили «головою» окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо. Останній з 2002 по 2012 рік був мером Херсона. Також є колишнім членом проросійської партії ОПЗЖ.

Раніше СБУ повідомила про підозру Володимиру Сальдо за організацію псевдореферендумів щодо «входження» областей України до складу росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-