У Вашингтоні на благодійному концерті зібрали кошти для України

У Вашингтоні на благодійному концерті зібрали кошти для України

Фото
Укрінформ
У центрі американської столиці в суботу відбувся український благодійний перформанс з виконанням класичних оперних партій та композицій на фортепіано, який зібрав кошти на проєкт «Незламні» й на підтримку українського медбату «Госпітальєри».

Концерт, організований US Ukrainian Activists (USUA) за підтримки Посольства України в США пройшов в Українському домі в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Перед столичною публікою виступила українська оперна співачка Аліна Черкасова, а також піаніст, лауреат численних міжнародних конкурсів Ярослав Гнезділов. Обидва – родом із Дніпра, зараз мешкають у Сполучених Штатах та є активними промоутерами української музики, яку виконують на багато де в Америці.

«Ми вже дали концерти в Північній Кароліні, а також у Нью-Йорку. Для мене було важливо виступити у Вашингтоні, оскільки тут дуже велика українська громада»,- розповіла в коментарі Укрінформу Черкасова.

За її словами, кожний може зробити свій внесок у наближення перемоги, тож вона робить це за допомогою співу, участі в благодійних концертах та інших акціях, а також через ознайомлення американців з українською музичною культурою. З березня 2022 року Аліна вже дала п'ять благодійних концертів на підтримку України.

Благодійний концерт у Вашингтоні для збору коштів на медичні й гуманітарні проєкти / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

«У мене зараз у Дніпрі залишились рідні й друзі. Тому мені дуже важливо робити те, що я можу, аби допомогти досягти перемоги для України», - зауважила Черкасова. Вона зазначила, що в ближчих планах – дати концерти в Нью-Йорку, в тому числі в престижному Карнегі-холл на Мангеттені та в Нью-Джерсі.

Гнезділов, зі свого боку додав, що крім благодійних акцій та збору коштів на підтримку України важливо також знайомити американську публіку з нашою культурою. «Існує дуже багато гарних українських творів, які мало хто чув, і насправді багато сучасних українських композиторів», - пояснив Гнезділов.

Організатор суботнього концерту в Українському домі, президент USUA Надія Шапоринська повідомила Укрінформу, що всі зібрані кошти спрямовуватимуться на медичні й гуманітарні цілі.

«Ми збираємо на підтримку українського добровольчого медбатальйону «Госпітальєри», на закупівлю критично важливого медичного обладнання й екіпірування. Частина коштів також піде на підтримку проєкту «Незламні», організованого Українським домом для реабілітації дітей, які, на жаль, втратили кінцівки внаслідок війни в Україні», - зауважила Шапоринська.

Вона повідомила, що кошти збиралися за рахунок оплати квитків, особистих прямих пожертв гостей, а також продажу української продукції – від дерев’яного посуду з петриківським розписом до вишиванок та національної символіки.

Читайте також: У ПАР провели благодійний базар на підтримку українців

Як повідомляв Укрінформ, українська громада в Сполучених Штатах, представлена як благодійними організаціями, так і звичайними громадянами та релігійними общинами, докладає активних зусиль для відправки в Україну гуманітарної, медично допомоги, а також екіпірування й обладнання для українського війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-