Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

217 день повномасштабної війни

217 день повномасштабної війни

Укрінформ
Сьогодні Міжнародний день загального доступу до інформації, який проголошено у 2015 році на конференції ЮНЕСКО, а у 2019 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією визнала важливість загального доступу до інформації.

Сьогодні, 2022 рік, і вже Україна продовжує боротьбу не тільки за свою незалежність, територіальну цілісність, а також і за демократичні цінності, у тому числі право знати.
Кожен з нас, на своєму фронті, має робити непосильний вклад у перемогу нашої країни над російською навалою.
Секретаріатом Уряду робота по доступу до інформації не призупинялася. Адже доступ до інформаціі - це невід’ємна частина комунікацій, а комунікації - одна із функцій державного управління.
За 7 місяців повномасштабної війни СКМУ надано понад 1200 відповідей на запити в порядку законодавства про доступ. Загалом нашою командою опрацьовано майже 42 тисячі запитів. Окрім того, понад 836 тисяч запитів розглянуто органами виконавчої влади за весь період дії закону. Дякую колегам Oleksandr Yarema Pavlo Polianskyi Tasha Tasha Тетяна Андрійчук
та усім розпорядникам.
Дмитро Лубінець Юлія Деркаченко Роман Романюк, міжнародним партнерам Galyna Smirnova за надзвичайно важливу організацію круглого столу «Тенденції у забезпеченні інформаційних прав в умовах воєнного стану», з нагоди Міжнародного дня загального доступу до інформації, про обмін практиками роботи в умовах воєнного часу та висловлені пропозиції.
Серед важливих питань, які підіймалися під час заходу, проактивність розпорядників у наданні та оперативному розміщенні достовірної, зрозумілої інформаціі на своїх ресурсах, в мережі інтернет, надання актиивного доступу до інформаціі з врахуванням захисту національних інтересів, територіальної цілісності, захисту прав людей, особливості надання конфіденційної інформації в умовах воєнного часу, відстрочка у наданні інформаціі, визначення категорії інформаціі, яку запитують, актуалізація публікування наборів відкритих даних, реалізація національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства, тощо. Дякую експертам за пропозиції Tetyana Oleksiyuk Олег Заярний Oleksii Kabanov Nadiia Babynska Virna Роман Головенко Христя Буртник Olexandre Pavlichenko Ігор Розкладай Vita Volodovska Людмила Опришко….
Україна, країна лідер у реалізації законодавства про доступ до інформаціі. Разом з тим, наша країна стає лідером у світі у сфері реалізаціі як активного, так і пасивного доступу до інформаціі під час війни.
Наші практичні напрацювання сьогодні, будуть мати абсолютно новітній характер у міжнародній інформаційній сфері. Тому попереду для нас усіх багато роботи саме на інформаційному фронті.
Дякую захисникам і кожному, хто наближає перемогу нашої України, і робить все можливе, щоб у нашій країні відбувалися подібні заходи.
Героям слава

FB

Фото: The New York Times

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-