В Україні стартувала програма соціального житла

В Україні стартувала програма соціального житла

Укрінформ
В Україні розпочала роботу програма тимчасового соціального житла для багатодітних родин, вимушених переселенців та родин, житло яких зруйноване внаслідок бойових дій.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, передає Укрінформ із посиланням на Мінрегіон.

"Уряд напрацьовує різноманітні механізми вирішення житлової проблеми українців, яких агресор позбавив даху над головою. Один із них — надання житла для тимчасового проживання. Сьогодні у Сумах девʼять родин отримали соціальне житло. Ще дві родини оселяться в Ромнах", - сказав Чернишов.

За його словами, найближчим часом соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях. Всього Держмолодьжитло уже придбало 60 квартир для тимчасового розміщення громадян На Сумщині, Київщині, Житомирщині та Чернігівщині.

Читайте також: На Закарпатті організація «Люди в біді» відремонтувала житло для 600 переселенців

Зазначається, що квартири за програмою надаються громадянам “під ключ” — із ремонтом, меблями та побутовою технікою. Побутову техніку, спальне приладдя та посуд для сімей придбало й надало Товариство Червоного Хреста України.

Читайте також: Іпотека під 3%: пільгові кредити отримають ще 500 сімей переселенців

Як повідомлялося, 7 вересня Кабінет Міністрів затвердив порядок надання житла, яке придбане Державним фондом сприяння молодіжному будівництву за кошти гуманітарної допомоги, постраждалим українцям для тимчасового розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-