Укрінформ вчергове увійшов до списку найякісніших медіа за версією ІМІ

Укрінформ вчергове увійшов до списку найякісніших медіа за версією ІМІ

Інфографіка
Укрінформ
Інститут масової інформації склав новий Білий список найякісніших онлайн-медіа, до якого увійшли 9 редакцій, серед яких Укрінформ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ІМІ.

"До Списку найякісніших і відповідальних онлайн-медіа, який підготували експерти ІМІ на основі моніторингових досліджень, увійшли такі редакції: Суспільне, Громадське, Ліга, “Українська правда”, Укрінформ, Радіо Свобода, Дзеркало тижня, НВ, та Бабель", - ідеться у повідомленні.

Такими є результати двоетапного глибинного моніторингу онлайн-медіа, який Інститут масової інформації провів у липні-вересні 2022 року.

Читайте також: «Насправді»: що означає часткова мобілізація в рф?

На першому етапі дослідження 50 популярних українських онлайн-медіа, відібраних на основі даних попередніх моніторингів ІМІ, SimilarWeb та Gemius, оцінювалися на предмет наявності маніпуляцій, фейків, мови ворожнечі, чорного піару, порушень етики, наявності матеріалів з ознаками замовлення.

На другому етапі дослідження медіа, які пройшли перший етап, аналізувалися за такими критеріями: дотримання стандартів балансу, достовірності та відокремлення фактів від коментарів, а також на предмет прозорості – наявності на сайті контактів, редакційної політики, даних про власника, інформації про людей, відповідальних за контент тощо.

"За результатами аналізу, рівень дотримання професійних стандартів на ресурсах, які ввійшли до Білого списку, в середньому становить близько 96%. У центральній стрічці новин на цих сайтах не виявлено джинси (хоча траплялися матеріали з неналежним маркуванням), мови ворожнечі, сексизму та фейків", - наголосили в ІМІ.

На ідею аналізу ІМІ наштовхнули подібні міжнародні ініціативи UnitedforNews, TheJournalismTrustInitiative та команда Internews Network.

Як повідомлялося, минулого року Укрінформ також увійшов до переліку найякісніших медіа за версією ІМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-