Програму «Прихисток» цифровізують та оптимізують

Програму «Прихисток» цифровізують та оптимізують

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Положення про функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних з компенсацією за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів України прийняв проєкт постанови, який з 1 вересня запроваджує цифровізацію процесів, пов’язаних з виплатою компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах програми «Прихисток». Зокрема, прийняття заяви на отримання компенсації, внесення даних про розміщених переселенців відбуватиметься через інформаційно-аналітичну систему», — йдеться в повідомленні.

За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, впровадження інформаційно-аналітичної системи для посадових осіб дозволить відслідковувати реалізацію програми «Прихисток» онлайн та оптимізувати всі її процеси: від прийняття заяв громадян на компенсацію за тимчасове розміщення ВПО — до збору, обробки та формування звітів для виплат. Також завдяки цифровізації зменшиться паперове навантаження на органи місцевого самоврядування та військові адміністрації.

Читайте також: Кабмін планує удвічі збільшити компенсацію за прихисток переселенців - Верещук

Як повідомлялося, Кабмін планує збільшити компенсацію за програмою "Прихисток" для осіб, які розмістили переселенців, удвічі - із 450 до 900 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-