Пам'ять про полеглих захисників житиме у вільній та квітучій Україні - Шмигаль

Пам'ять про полеглих захисників житиме у вільній та квітучій Україні - Шмигаль

Укрінформ
Пам'ять про кожного полеглого захисника збережеться у серцях та житиме у квітучій та незалежній Україні.

Як передає Укрінформ, про це написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі в День памʼяті захисників України.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять захисників, що загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Від воїнів Русі-України до козаків Сагайдачного й Хмельницького, від армії УНР до воїнів сьогодення", - наголосив Шмигаль.

Він зауважив, що пам'ять про кожного полеглого оборонця, про їхню відвагу та стійкість надійно берегтиметься в наших серцях та житиме у вільній, квітучій та незалежній Україні.

Також глава уряду нагадав, що рівно 8 років тому під Іловайськом загинули сотні українських військових, сотні були поранені або зникли безвісти. росія порушила домовленість про "зелений коридор" і віроломно розстріляла колону. Відтоді ворог більше не приховує своє лукаве обличчя. Обличчя терориста, словам і діям якого немає віри. Уся наша віра сьогодні — у захисників України, наголосив Шмигаль.

Читайте також: Залужний у День памʼяті захисників подякував за найбільшу жертву, свідомо віддану державі

Як повідомлялося, 24 серпня 2019 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-