Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі

Укрінформ
8 серпня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна ситуація на Півдні та у Чорному морі».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Наталя Гуменюк - начальник об'єднаного координаційного пресцентра сил оборони півдня України (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Наміри ворога просуватись на півдні суходолом значно ускладнені – Сили оборони

Збройні сили України тримають ситуацію на півдні України під вогневим контролем і значно ускладнили наміри ворога просуватись суходолом.

Про це під час брифінгу на тему «Оперативна ситуація на півдні та у Чорному морі» в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентра Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“На півдні залишається напруженою обстановка, але вона контролюється силами оборони. Зважаючи на те, що ворог підтягує резерви, намагається розгортати ударні угруповання і вишукує місця для маневрів своїх сил, ми тримаємо ситуацію під контролем, в тому числі вогневим, і достатньо суттєво вносимо корективи в їх плани. Зокрема, наміри ворога просуватись на суходолі дуже ускладнені, він не має такої можливості, тому акцентує свою увагу на артилерійських та авіаційних ударах”, - наголосила Гуменюк.

Коментуючи інформацію щодо ударів українських військ по мостах на Херсонщині, речниця зазначила, що вогневий контроль, який ЗСУ забезпечує, ефективно працює. Всі удари мають філігранні точкові ураження, але не знищують інфраструктуру, підкреслила вона.

“Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми не даємо ворогу нею користуватись”, - зазначила Гуменюк.

На запитання Укрінформу, які напрямки ворог намагається використовувати для перекидання озброєння замість зруйнованих мостів, речниця відповіла: “У ворога залишається не так багато альтернатив, щоб реалізовувати свої задуми, і вони намагаються підтягувати резерви, сили і засоби через кримський напрямок, але все ж таки те, що вже перебазовано, тим вони і маніпулюють, і намагаються розподілити для майбутнього, як ми підозрюємо, якогось ударного застосування”.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові знову завдали ударів по Антонівському та Каховському мостам.

У Чорному морі ворог постійно тримає близько 10 кораблів - Сили оборони півдня

У Чорному морі постійно перебуває близько 10 одиниць корабельно-катерного складу російських ВМС, на бойовому чергуванні ворог тримає 4 носії ракет типу “Калібр”.

Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Наразі в Чорному морі перебуває на постійній основі майже 10 плюс-мінус один-два одиниць корабельно-катерного складу ворожих сил. На бойовому чергуванні вони тримають, як правило, 4 носії ракет типу “Калібр” - 2 надводні, 2 підводні — і один-два великі десантні кораблі”, - сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що сьогодні вранці один з підводних ракетних носіїв був застосований - Україну атакували високоточними ракетами типу “Калібр”, які були збиті силами протиповітряної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ у понеділок збили чотири крилаті ракети «Калібр», запущені російськими загарбниками з акваторії Чорного моря.

Станом на 7 серпня росія тримала на бойовому чергуванні у Чорному, Азовському та Середземному морях корабельну групу у складі 13 суден.

“Зернові коридори” працюють без проблем, але провокації не виключаються — Гуменюк

Так звані зернові коридори в портах України працюють без проблем, але провокації з боку рф в майбутньому виключити не можна.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Функціонування зернових так званих коридорів дійсно здійснюється за планом і під контролем Стамбульського координаційного центру. Поки що не зафіксовано проблем або провокацій, в тому числі за результатами опитування екіпажу та капітана судна, яке прибуло в Україну. Поки що все функціонує, але все ж таки ми готові, що ворог може зробити будь-які провокації, зокрема, і сигнали повітряної тривоги лунають досить часто в нашому регіоні, тому і є певні побоювання серед трейдерів, перевізників, але все працює”, - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня з портів Великої Одеси вирушив перший караван суден з українським збіжжям. На борту трьох балкерів Navi star, Rojen та Polarnet 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії. Цим караваном поновлено судноплавство з порту “Чорноморськ”. 6 серпня до України вперше з початку повномасштабного вторгнення російської федерації прибуло судно для завантаження зерна.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-