Презентація  дослідження щодо стану та  потреб малого і середнього бізнесу  України в умовах війни

Презентація дослідження щодо стану та потреб малого і середнього бізнесу України в умовах війни

Укрінформ
9 серпня, 11:00 - пресконференція на тему: «Презентація дослідження стану українського бізнесу під час війни: що потрібно бізнесу для відновлення».

Організатор: Асоціація експертів зі сталого розвитку.

Спікери: Аліна Соколенко -  голова Асоціації експертів зі сталого розвитку України;  Вікторія Коваленко - державний експерт з питань смарт-спеціалізації та ресурсоефективності Директорату цінової політики та розвитку реального сектору економіки Міністерства економіки України; В’ячеслав Биковець  - генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України; Олександр Юрчак - генеральний директор Асоціації промислової автоматизації України; Сергій Поровський  - головний  експерт з фінансування та політики енергоефективності, UNIDO;  Родіон Морозов -  заступник голови Правління АБ "Укргазбанк"; Іван Корякін - експерт у сфері стратегії та фінансів Асоціації експертів зі сталого розвитку.

Коротко. Учасники заходу представлять міжнародну програму з фінансування, зокрема, енергетичних проєктів з-поміж отриманих заявок, що направлені на ресурсозбереження та відновлювані джерела енергії.

Довідково. Асоціація експертів зі сталого розвитку, яка є осередком розвитку та формування культури стійкості в Україні, провела дослідження серед малого та середнього бізнесу. В дослідженні взяли участь понад 500 активних респондентів, які  намагаються пристосуватися до діяльності в умовах війни.

Мета дослідження - аналіз стану бізнесу для визначення необхідних інструментів, яких він потребує в умовах війни (де взяти фінансування або знайти відповідні ресурси для відновлення тощо).

Дане дослідження є передумовою проєкту «Sustainability Recovery Facility», що направлений на допомогу у відновленні бізнесу на принципах сталого розвитку.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 10:30 9 серпня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Фінансової підтримки потребують 95,3% представників МСБ - дослідження

Згідно із дослідженням Асоціації експертів зі сталого розвитку, фінансової підтримки свого бізнесу потребують 95,3% представників мікро, малого та середнього бізнесу.

Про це розповів експерт у сфері стратегії та фінансів Асоціації експертів зі сталого розвитку Іван Корякін під час пресконференції в Укрінформі.

"Несподіванкою не стало те, що більшість, а саме 95,3% учасників сказали, що їм потрібна фінансова підтримка для продовження існування та роботи", - сказав він.

За словами експерта, також 11,8% респондентів відповіли, що для підтримки свого бізнесу їм необхідні консультації експертів. Основними темами для консультацій учасники опитування назвали: залучення інвестицій, відновлення діяльності та можливості з релокації.

Корякін розповів, що згідно з підрахунками експертів асоціації, в середньому для підтримки діяльності мікро, малого та середнього бізнесу в Україні потрібно щонайменше 6 млрд євро у 2022 році. Він зазначив, що більшість респондентів вказали, що потребують саме грантів та інвестицій, а не кредитування. Експерт зауважив, що це може бути пов'язано з тим, що від початку повномасштабного вторгення банки почали скорочувати та закривати свої кредитні програми для бізнесу.

Крім цього, учасники опитування також назвали основні проблеми, з якими зіштовхується їхній бізнес під час війни. Зокрема, це відсутність грошей у клієнтів та покупців, нестача обігових коштів на тимчасово окупованих територіях, валютні обмеження, нестача комплектуючих, уповільнення митного оформлення, а також втрата персоналу.

Водночас, згідно з результатами дослідження, поточна ситуація в країні найменше вплинула на агропідприємства (крім тих, хто опинився на тимчасово окупованих територіях) та на ІТ-компанії. Найбільшого впливу зазнали виробники різних видів продукції.

Асоціація експертів зі сталого розвитку проводила дослідження стану та потреб мікро, малого та середнього бізнесу з кінця квітня до початку червня. Загалом участь у дослідженні взяло понад 500 респондентів, з них 49% - це представники мікро бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з підрахунками експертів за понад три місяці повномасштабного вторгення загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу оцінюються в 64-85 млрд доларів США.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-