Заходи, що вживаються ДСНС для збереження врожаю в умовах війни

Заходи, що вживаються ДСНС для збереження врожаю в умовах війни

Укрінформ
4 серпня, 12:30  -  брифінг на тему: «Заходи, що вживаються ДСНС для збереження врожаю в умовах війни». 

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Анатолій Шкарбута - заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Рятувальники ліквідували 280 пожеж на 5000 га сільгоспугідь, врятовано 1500 га посівів

Протягом пожежонебезпечного періоду ліквідовано 280 пожеж на сільгоспугіддях на площі більше 5000 гектарів і врятовано більше 1500 гектарів посівів зернових.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

«Зараз ситуація з протипожежним захистом врожаю зернових досить складна, оскільки ведуться військові дії. Протягом пожежонебезпечного періоду в державі ліквідовано 280 пожеж на сільгоспугіддях, на площі більше 5000 гектарів. При цьому працівниками ДСНС і працівниками сільськогосподарських підприємств врятовано більше 1500 гектарів посівів зернових», - сказав Шкарбута.

Він зазначив, що найбільша кількість пожеж виникла у районах Донецької області – 101, Миколаївської – 33, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях.

«Також ми проводимо і профілактичну роботу з населенням і нашими аграріями щодо запобігання виникненню пожеж. В першу чергу робота проводиться за допомогою засобів масової інформації, а також проведення рейдів, відпрацювання населених пунктів і територій. Особлива увага приділяється, зрозуміло, фермерським, сільськогосподарським підприємствам і їх працівникам», - додав представник ДСНС.

Як повідомлялося, у Донецькій області через обстріли російських військових зайнялося пшеничне поле.

Піротехніки ДСНС розмінували 50 000 га територій

Піротехнічні підрозділи ДСНС розмінували більше 50 000 гектарів, а за попередніми розрахунками розмінування всіх територій може зайняти від семи до десяти років.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Анатолій Шкарбута.

«З початку деокупації піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено розмінування території більше 50 000 гектарів. Наймасштабніші роботи проводилися у Київській, Чернігівський і Сумській областях. Рекомендуємо, особливо сільськогосподарським виробникам, перед проведенням жнивної компанії здійснювати заходи щодо розмінування територій», - сказав Шкарбута.

Він наголосив, що це можна зробити за рахунок подачі заявки до місцевих територіальних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій, за телефоном «101» або подати заявку в електронному форматі на відповідний чат-бот ДСНС.

«Багато аграріїв зараз мають збитки внаслідок того, що території, особливо деокуповані, є забруднені вибухонебезпечними предметами. Самий основний запобіжний захід щодо уникнення таких надзвичайних ситуацій – це обов’язкове подання заявки до підрозділу ДСНС перед тим, як здійснювати збирання зернових. Робота наших піротехнічних підрозділів допоможе цей процес зробити безпечним», - підкреслив Шкарбута.

Говорячи про терміни розмінування всіх територій, він зазначив, що це питання є досить невизначеним, адже, для прикладу, досі часто трапляються розмінування вибухонебезпечних предметів ще часів Другої світової війни.

«Точних прогнозів з цього питання зробити неможливо. За попередніми розрахунками це може зайняти від 7 до 10 років як мінімум», - підсумував Шкарбута.

Він також додав, що в питаннях розмінування Україні досить багато допомагають західні партнери і міжнародні організації.

Як повідомлялося, протягом пожежонебезпечного періоду ліквідовано 280 пожеж на сільгоспугіддях, на площі більше 5000 гектарів, врятовано більше 1500 гектарів посівів зернових.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-